Nieuws 07 maart 2022

Aangifte overlijden vanaf nu volledig digitaal in Moerbeke!

Moerbeke-Waas start met Clarus! Vanaf vandaag start de gemeente Moerbeke met het gebruik van Clarus. Dit wil zeggen dat de begrafenisondernemers uit de regio vanaf vandaag de overlijdensaangiftes rechtstreeks kunnen indienen bij de gemeente, via Clarus!

Vanaf vandaag start de gemeente Moerbeke met het gebruik van Clarus. Dit wil zeggen dat de begrafenisondernemers uit de regio vanaf vandaag de overlijdensaangiftes rechtstreeks kunnen indienen bij de gemeente, via Clarus!

Aangifte overlijden, vanaf nu helemaal digitaal!

Tal van functionaliteiten worden samen gebracht in één platform voor de aangifte van overlijden. Daarmee spaart de uitvaartondernemer verschillende verplaatsingen en telefoons uit. Voortaan kan hij/zij in één toepassing alle gegevens van de overledene invullen en vervolgens een overlijden aangeven, rechstreeks versturen naar de gemeente Moerbeke en krijgt deze ook de respons in Clarus zelf.

Ook voor de steden en gemeenten betekent dit een enorme vereenvoudiging van de werking op de dienst burgerzaken & bevolking. Er is immers een automatische link met de gekende systemen, waardoor alle aangiftes overlijden sneller verwerkt kunnen worden en dus sneller terug naar de begrafenisondernemer kunnen.

Alle aanvragen en ontvangen documenten worden overzichtelijk bewaard in één dashboard zodat het voor zowel de gemeente als de uitvaartondernemer duidelijk is wat de status is van elke aangifte. Efficiëntiewinst dus voor beide partijen.

Contactgegevens

Pontes
Tom Wustenberghs – Algemeen Directeur +32 486 89 94 30 tom.wustenberghs@pontes.be www.pontes.be
Starfisk
Samantha Van Luchem – Project Coördinator +32 469 10 77 10 samantha@starfisk.com www.starfisk.com
Remmicom nv
Peter Dewever – Manager Klantenrelaties +32 497 52 43 16 peter.dewever@remmicom.be www.remmicom.be
Cipal Schaubroeck nv
Isabel Van den Eynde – Manager Customer Relations +32 498 43 14 03 isabel.vandeneynde@cipalschaubroeck.be www.cipalschaubroeck.be